Project Description

Kultur

Kulturelle bygninger er ofte kjennetegnet ved spesielle eller unike krav til bygningens arkitektur og funksjon. Som ingeniører i et bredt spekter av særegne kulturbygg har vi hjulpet til å utarbeide et vell av kreative løsninger. Ikke minst på grunn av vår ekspertise innen akustikk og lysdesign for bevaring av kulturelle skatter og inneklimastyring ved store folkemengder.

Den Blå Planet

Den Blå Planet

Danmarks nye akvarium er en del av den internasjonale ligaen for nyskapende arkitektur og toppmoderne ingeniørkunst. Akvariets form har et organisk uttrykk som etterligner vannets virvelstrømmer, fiskestimers bevegelser, stjernenes vei på himmelen og universets galakser.

Den unike formen og de dobbeltkrumme fasadene tillot ingen standarløsninger. Det ble tenkt langt ut for boksen, og bruken av de digitale verktøyene ble tatt til nye høyder for å beregne den avanserte bygningsgeometrien samt sikre et optimalt samspill mellom ingeniørfagene.

Byggherre Bygningsfonden Den Blå Planet
Arkitekt 3XN
Ytelser Samtlige ingeniørfag
Panda-MOE

Pandaanlegg til ZOO

Ying Yang-symbolet er inspirasjonen bak det spesialdesignede anlegget for de to kinesiske pandaene Mao Sun og He Xing. Designet tar hensyn til at hann- og hunnpandaene lever hver for seg i naturen og kun møtes en gang i året i den svært korte brunstperioden. Den runde bygningen med de dobbeltkrumme flatene er en utfordrende konstruksjonsoppgave som krever minst like mye teknisk dyktighet på installasjonssiden.

Byggherre Københavns Zoologiske have
Arkitekt Bjarke Ingels Group
Landskapsarkiktekt Schønherr
Ytelser Alle ingeniørfag, prosjekteringsledelse, arbeidsmiljø og byggeledelse

Game Street Mekka Aalborg

En gammel betongfabrikk på Eternitten i Aalborg har blitt omgjort til et episenter for gatekultur. Bygningen er nå blitt inntatt av dansere, parkour-utøvere, basketballspillere og klatreentusiaster.

Teamet har tatt utgangspunkt i de eksisterende strukturene og fasader for å bevare det rå industrielle utseendet. Betongveggene vil være lerret for gatekunst, mens en gammel kran benyttes som view-lounge-område med utsikt over byen.

Bygherre Aalborg Kommune, Sunnhets- og Kulturforvaltningen
Arkitekt Jaja Architects
Totalentreprenør Pallisgaard
Ytelser Alle ingeniørfag