Project Description

Institusjoner

Uansett om man skaper fysiske rammer for barn eller eldre, krever det sans for detaljer og evnen til å sette seg inn i brukernes behov. Vi vet både hvordan man betrakter verden fra et barns perspektiv, og hvordan man tar hensyn til de eldre sine behov for handikapvennlige løsninger. I tillegg dekker vår erfaring bærekraftige og miljøvennlige institusjoner.

Kistefossdammen Barnehage

Som en del av det Oslo-baserte Future buildt prosjekter var barnehagen tilbudt som et “Plusshus-konsept”. Dette innebærer at bygningen skal kunne generere mer energi enn det bruker i løpet av hele byggets levetid. Det er benytter jordvarme og solcelleanlegg, og det er fokus på optimalisering av ventilasjonsanlegget og belysningen for å minske energiforbruket så mye som mulig.

Barnehagen ligger i Asker kommune, som er et byområde utenfor Oslo, hvor MOE også har et av våre to norske kontorer.

Byggherre Asker Kommune
Arkitekt CCO Architects
Ytelser Prosjektering av VVS og El og rådgivning om bæredyktige løsninger

Pleiehjem på Kasernegrunden

På den gamle grunnen i Jægersborg ligger pleiehjemmet Jægersborghave, bygget som en forlenget bygning i 3 etasjer med en intim atriumgård i midten. Bygningen huser 72 pleiehjem og ulike fellesfasiliteter.

Prosjektet kommer fra en lengre borgerprosess, der rammen for de eldres fremtidige boliger har blitt behandlet til et verdiprogram. Gentofte Kommune har lagt stor vekt at de valgte tekniske løsningene oppfyller krav til energiriktig prosjektering og at materialene som brukes er miljøvennlige.

Byggherre Gentofte Kommune
Arkitekt Entasis Arkitekter
Ytelser Samtlige ingeniørfag

Karolinelund Barnehage

I Aalborgs gamle fornøyelsespark ligger den første danske barnehagen som er sertifisert til DGNB platina.

De primære bygningsdelene er oppført i bærekraftssertifisert tre, og det er blitt benyttet miljøvennlige materialer i hele bygningen. I tillegg får barnehagen et lavt energiforbruk og et optimalt inneklima. Der er også tatt hensyn til aspekter som akustikk, avfallshåndtering og rengjøringsvennlighet.

Byggherre Aalborg Kommune
Totalentreprenør Lund & Staun
Arkitekt Bjerg Arkitektur
Landskapsarkitekt By + Land
Konsulenter Rum Til Børn
Ytelser Samtlige ingeniørfag og DGNB-revisjon

Trendy trekonstruksjoner

Mange arkitekter er svært glade i tre, og det er samtidig et byggemateriale med stort potensial, hvis man klarer å løse utfordringene. Vi deler entusiasmen og står klar med ekspertisen.