Project Description

Forskning

Som ledende innen laboratorie- og renromsteknikk bidrar vi til å skape optimale rammer for forskningen. Vi har også spesialisert oss i fleksible og fremtidssikre løsninger, da vitenskapelige organisasjoner ofte er dynamiske. Når man har en forskningsavdeling vokser den lett, og ved installasjonstunge bygninger er det ofte like dyrt å bygge om som å bygge nytt. Vi jobber blant annet med flexsoner som fungerer som kontorlokaler, men er bestykket installasjonsmesig slik at de kan bli laboratorier.

DTU Bygning 310

Innovativt bygg til innovasjonens høyborg

Klikk og les artikkelen om den banebrytende konstruksjonen.

Livsvitenskapsbygget

Med sine 66.000 kvm blir Livsvitenskapsbygget den største universitetsbygningen i Norge. Bygningene vil romme biovitenskap, kjemi og farmakologi. Laboratoriebygg er derfor en sentral del av oppgaven hvor MOE tilbyr svært spesielle ferdigheter.

Byggherre Statsbygg
Arkitekt Ratio arkitekter, Cubo og ALT Arkitekter, Kristine Jensens Tegnestue, Bjørbekk & Lindheim AS
Ytelser MOE prosjekterer konstruksjoner og er underrådgiver i forhold til el og VVS, hvor vi bidrar med ekspertise innen laboratorier og renromsteknikk.

DTU Biosustain

Den 12.200 m² store bygningen rommer et internasjonalt forskningssenter som arbeider for å utvikle celler som er genetisk designet for å på bæredyktig vis produsere verdifulle kjemikalier, medisinske produkter og fødevareingredienser. Forskningssenteret har derfor avanserte laboratorier med høye krav til temperatur og renhet.

Bygningen har et unikt design som gjør det relativt enkelt å gjennomføre endringer, når forskningen stiller nye krav til de fysiske rammene. Dette kan ellers være en dyr og omstendig affære i et installasjonstungt bygg, og et dynamisk miljø slik som en forskningsavdeling vokser lett. Det er derfor innrettet flexsoner som er bestykket slik at de lett kan bli laboratorier.

Det er for eksempel ringventilasjon, hvor det er lett å lage nye tilkoblinger.

Byggherre DTU
Arkitekt Vilhelm Lauritzen Architects
Ytelser Samtlige ingeniørfag, byggeledelse og arbeidsmiljøkoordinering