3.-16. mai setter Danmarks fire største byer søkelys på arkitektur og utvikling. I København byr programmet på de tre MOE-prosjektene Mjølnerparken, Nordbro og 8-tallet.

Byvandring ved Mjølnerparken og Nordbro (formerly known as Uptown)
Ytre Nørrebro og spesielt Mjølnerparken har vært omtalt i media de siste årene som et område preget av sosiale problemer og gjengkriminalitet. Men hva er beboernes eget inntrykk, og hvordan går det med planene om den store forandringen som distriktet står ovenfor? På denne byvandringen kan du oppleve den allmenne boligbygningen sett fra innsiden med beboernes øyne og høre Hakan Tasdemir fra Lejerbo fortelle om den nye helhetsplanen for Mjølnerparken. En plan som skal åpne opp boligområdet, sikre trygge bakgårder og skape nye attraktive byområder. MOE er ingeniør på det omfattende renoveringsprosjektet, som tegnes av KHS Arkitekter. Prosjektet omfatter alt fra klimatilpasning til nye fasader, som gir boligene hvert sitt individuelle uttrykk og bidrar til å bryte det monotone utseende som ellers kjennetegner bebyggelsen.

Rett ved siden av Mjølnerparken er Danica Pensions nye studentboligkompleks Nordbro under bygging, og det 90 meter høye tårnet er allerede synlig. Bygningen vil romme boliger til 700 studenter, noe som vil bidra til bylivet og en mer variert miks av beboere i området. Som en del av turen, forteller arkitektene fra Arkitema om prosjektet, som MOE er byggherrerådgiver på.

Tid: 8. Mai kl. 16:30- 18:00 Sted: Borgmestervangen 5 2200 København N

Billetter finnes her

Kontakt os,
hvis du vil vide mere

Infinite happiness
MOE var ingeniør på VM-husene, Bjerget og 8 tallet, som sammen utgjør Ørestadstrilogien og er blant de ikoniske bygningene til Bjarke Ingels Group. Da både 8-tallet og Bjerget samtidig har blitt kåret til verdens beste boligbygg på World Architecture Festival, blir bygningene besøkt regelmessig av arkitekturinteresserte turister.

Filmen Infinite Happiness, som har fått 5 stjerner i den danske avisen Politiken, forteller om 8-tallet og beboernes eget bilde av å bo i en verdensberømt bygning og hvordan den karakteristiske arkitekturen påvirker hverdagen.

Tid: 6. mai Sted: Louisiana Museum of Modern Art

Arrangementet er gratis for museets gjester.