Hvert år har MOE støttet både retningsturen og fagkvelden. De var blant annet ute og fortalte om hva du gjør som ferdigutdannet byggingeniør og sammenhengen mellom arbeidsoppgaver, i forhold til valg av studieretning. På den måten lærte jeg å kjenne selskapet samt noen medarbeidere.

En god start

Jeg hadde et godt inntrykk av MOE fra starten, og deres støtte til studiestart, deres faglige prosjekter og de åpne ansatte gjorde det til et sted jeg veldig gjerne ville jobbe.

Var på kurs med en av de ansatte
Semesteret før jeg skrev avhandlingen min hadde jeg et kurs på DTU, hvor en ansatt fra MOE også deltok. Vi snakket og endte opp med å være sammen på gruppe. Etter kurset var over holdt vi kontakten og noen måneder før jeg skulle levere avhandlingen skrev hun til meg og fortalte meg at det var en ledig stilling hos MOE.

Skisse av føringsveiene for kanalene til det nye ventilasjonsanlegget på København flyplass. Etterpå blir disse tegner i AutoCAD.

Stillingen hadde mye å gjøre med det jeg hadde lært og det jeg gjerne ville jobbe med. Og siden det var mitt favorittselskap, skyndte jeg meg til å sende en åpen søknad. Etter 2 samtaler fikk jeg jobben. Jeg har verken hatt sommerjobb hos MOE eller skrevet prosjekter i samarbeid med dem i løpet av studiet. Flere av mine studievenner hadde fått jobb på samme sted som de hadde vært i praksis eller skrevet oppgave med, derfor ble jeg ekstra stolt da jeg fikk jobben. I tillegg var det godt å vite at veien inn i et selskap ikke kun er gjennom en sommerjobb eller et skoleprosjekt.

Spennende og variert hverdag
Jeg liker virkelig min hverdag, da den er veldig variert. Det skjer hele tiden noe forskjellig. En uke var jeg på flyplassen og observerte fordi jeg skulle lage en simulering av avgangshallen, uken etter var jeg på en byggeplass og sjekket at isoleringen hadde korrekt tykkelse i forhold til hva jeg hadde prosjektert. Det er ganse utfordrende å være helt på egenhånd, men også utrolig lærerikt. Og jeg vet at jeg alltid kan spørre en kollega om råd hvis tviler på noe.

Et veldig sosialt selskap
Jeg kom fra en studietid med mange sosiale arrangementer, og jeg fryktet at det ville stoppe når jeg kom ut i den virkelige verden. Men jeg ble positivt overrasket for MOE er veldig opptatt av det sosiale, og det arrangeres både studietur, skitur, julefrokost, fredagsbarer, kulturarrangementer, te-smaking og mye mer. Det er noe for alle, og samtidig en fin måte å bli kjent med kollegaer i andre enden av huset. Hos MOE er det en god blanding av faglig engasjement og sosialt samvær.

Om oss

Å jobbe hos oss

Karriereveier

Utdannelse i MOE

Studenter i MOE

Sport, studietur og fritid